Reizen in coronatijd

Nu de grenzen zich weer langzaam openen kunnen we eindelijk die zo vaak uitgestelde droomreis gaan maken. Maar reizen blijft waarschijnlijk dit jaar met onzekerheid omgeven en waarschijnlijk heeft u nog wel een aantal vragen. Een aantal proberen wij hieronder te beantwoorden:

Algemeen
Wij volgen net als u de reisadviezen op de voet maar die wijzigen per dag. Onze bron is veelal de website reopen.europe.eu van de EU waarin u kunt aangeven van welk land naar welk land u wenst te reizen. En ook nog transitlanden kunt toevoegen waar u eventueel doorheen rijdt. Voor Nederland is verder de site https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen een belangrijke bron, voor de Belgen is er https://diplomatie.belgium.be/nl

Informeer u goed voordat u boekt!

Verzekeren

Wij adviseren u zo goed mogelijk te verzekeren tegen annuleren al dan niet als gevolg door Corona. Allianz Verzekeringen biedt hiervoor een goed pakket aan:

https://www.reisverzekering-direct.nl/allianz-global-assistance/allianz-annuleringsverzekering-corona-dekking/

Testen met grote korting
Klanten van Escolette kunnen gebruik maken van een speciale korting voor een PCR-test of een Antigentest bij HealthCheckCenter waarbij je tevens een verklaring ontvangt van de uitslag van je PCR-test die je mee op reis kunt nemen.

  • Prijs PCR met gratis certificaat: €36,50
  • Prijs Antigentest: €22,50

Bij GGD’s wordt alleen getest als je gezondheidsklachten hebt en er worden ook geen verklaringen afgegeven. Een particulier gezondheidscentrum biedt deze mogelijkheid wel.

Luchtvaartmaatschappijen
De meeste maatschappijen zijn wel flexibel met het omboeken naar een andere datum maar werken niet mee aan restitutie van de ticketprijs. Dat betekent dat u de reisdatum zonder wijzigingskosten kunt verschuiven tot meestal een jaar na de oorspronkelijke vertrekdatum zonder wijzigingskosten. Het eventuele tariefverschil moet u wel betalen. Eventuele tariefverschillen in uw voordeel, krijgt u niet terug.

Autoverhuurders
De autoverhuurders waar wij mee werken, zijn maximaal flexibel en werken mee aan het kosteloos wijzigen of desnoods annuleren van de huurauto.

Hotels
Escolette Vakanties maakt geen gebruik van niet-annuleerbare tarieven en dat is voor ons ook een reden om een bepaald hotel niet aan u aan te bieden. Dus alle hotels zijn te wijzigen of te annuleren tot minimaal 14 dagen voor vertrek. Daarbinnen verschilt het. Aarzel niet om even te vragen hoe het beleid specifiek is voor de hotels uit uw (rond)reis.

Escolette Vakanties
Wij zijn gemotiveerd om u te kunnen ontzorgen in deze onzekere tijden. Wij zullen u daarom maximaal informeren om zo min mogelijk risico te lopen. Wij realiseren ons dat u een reis niet geboekt heeft om maanden later uw geld weer terug te krijgen. U wilt tenslotte graag op reis. Mocht u nog vragen hebben stuur ons dan een mail naar info@escolette.nl of bel met 06 50 52 70 68